1 December 2010

Ode aan Viktor Schauberger

Tot september 2010 had ik nog nooit gehoord van deze ongekend bijzondere man. Ik ben zeker niet de enige en je mag je hardop afvragen waarom in godsnaam niet! Het antwoord op die vraag ligt er dik bovenop. Begin november had ik 7 boeken 'Eenoog' weggegeven.

Viktor Schauberger (1885-1958) was een Oostenrijkse natuuronderzoeker. Hij begon als 'eenvoudige' boswachter, maar eindigde als uitvinder in het rijtje Keely, Tesla, Brown, enz.

Schauberger zei dat de huidige techniek tegen de principes van de natuur in werkt. Om een natuurgetrouwe techniek te ontwikkelen zou men andersom moeten leren denken. Niet meer in rechtlijnige actie-reactie modellen, maar in terugkoppelingsmodellen. Implosie in plaats van explosie.

Lees Schaubergers grondbeginselen. De incorporatie van deze grondbeginselen in de wetenschap zou een volstrekt andersoortige techniek opleveren, die niet in tegenspraak is met de natuur. Dit zou ook de sociale orde drastisch veranderen, omdat in plaats van de schaarste-economie een overvloed-economie zou ontstaan.


Enkele uitvindingen:
- bronwatermachine!
- warmte/koude generator
- verbranding met water!
- koperen ploeg
- huisgenerator
- implosietechniek!
- houtbaan

No comments:

Post a Comment