6 December 2010

Analyse in een notendop

Een korte analyse van de status van de menselijke conditie (in relatie tot dit boekje):

Riemen geeft een beschrijving van ons Masker (het Ego), de schil buiten ons ware zelf. Het is dat wat we Niet Zijn, maar ons wel mee identificeren en aldus naar leven. Dit gaat over: To Be or Not To Be. En waarom we doen wat we doen, komt omdat een meerderheid van het collectief nog onwetend (niet bewust) is. Maar er is een dag dat dat gaat kantelen...

Onwetendheid (ignorance, to ignore = negeren) - mede door het doelbewust verspreiden van valse, niet complete en verkeerde informatie - is het middel om mensen klein en machteloos te houden. Onwetendheid kan mensen in staat stellen om hen de meest verschrikkelijke dingen te laten doen. Dit komt doordat mensen zich niet bewust zijn en te veel vertrouwen hebben in mensen met macht. Vaak willen mensen het niet weten en handelen zonder kritisch na te denken, maar denken wel het 'goede' te doen.

'Ich habe es nicht gewusst' heeft hier alles mee te maken. Het niet weten (ge-weten) dat mensen in staat stelt om dingen te doen die totaal tegen zichzelf (hun ware Zelf) gekeerd zijn. Zoek daarom en gij zult vinden of zoek en gij zult weten (zie filmpje hieronder). Als je het écht wil weten, dan vind je en maak je op basis van intuïtie je eigen waarheid. Een waarheidsvinding zonder (voor)oordeel.

Gelukkig worden steeds meer mensen kritisch en begrijpen dat er iets aan de hand is. De kritische massa wordt wakker en beweegt zich nu als familie naar elkaar toe in de vorm van een stille revolutie. Men voelt aan en snapt dat er iets heel fundamenteels zal moeten veranderen. Maar hoe? Door jezelf de vraag te stellen: wie of wat ben ik? Wat voelt goed, wat past werkelijk bij mij? Wat wil mijn hart werkelijk?

Stel je voor: je wordt geboren op een planeet waar iedereen gelooft dat de mensen appels zijn. Je groeit op en krijgt te horen van je lieve papa en mama dat je ook een appel bent. Mensen denken en gedragen zich als appels. Ze leven in angst en afgescheidenheid van iedere andere appel (geen verbinding, dus in dualiteit). De appel heeft die en die kenmerken, zo en zo zijn de spelregels en dit moet je weten om een hele mooie appel te worden.

Maar zou dit waar zijn? De geloofskracht (de kracht van het denken) is zo sterk dat mensen daarmee hun realiteit creëren. Zeker aangezien de HELE wereld er in schijnt te geloven, dus dan doe je ook maar mee aan dit spel, je weet op een goed moment niet beter.

Lang geleden kwam er een jongen op een dag achter, dat dit spel niet klopt en dat er continue vals wordt gespeeld. Er blijkt zelfs helemaal NIETS van te kloppen. Het spel in de appelwereld is eigenlijk zeer tegennatuurlijk, 180 graden tegenovergesteld aan wat natuurlijk is.

En die jongen vertelt zijn visie over onvoorwaardelijke Liefde. De appelwereld vindt hem maar wat gevaarlijk, dus hangt hem op aan het kruis.... Toch bedachten de spelregel makers (de machthebbers, de een-ogen in het land der blinden) dat het wel een goed idee zou zijn als ze aan de haal gingen met wat hij te vertellen had. Ze konden er niet omheen, want het was een hele krachtige boodschap (informatie), dus dat moesten ze onder controle houden om hun macht niet te verliezen. De bottom line van zijn boodschap: doe net als ik om je te verlossen, LIEFDE is wat wij zijn.

Heel veel van wat je weet of wat je verteld is (door alles en iedereen), blijkt half waar of zelfs niet waar: een leugen. En leugens is wat we dagelijks te eten krijgen in deze appelwereld. Hmmm, appels, paradijs, slang (symbool en reptiel), leugens....

Dus het leven blijkt een keuze. Kiezen voor leugens of het goed zoeken en het vinden of herinneren van waarheden (zowel buiten als binnenin jezelf!). Het blijkt hierbij dus te gaan om het overwinnen van al je angsten om te komen tot ware liefde. Toch wel een prachtig spel dat je in deze tijd leeft en je dit nu leest, want ook jij kan de stap maken voor liefde, eenheid en verbinding. Meer leven in de richting van de waarheid. Because the Truth will set you free.

De angsten, waar komen die vandaan? Deze zijn goed beschouwd gebaseerd op onwaarheden... echt waar, ga maar na in jezelf, je zal ontdekken dat ze er niet zijn. En buiten word je van alle kanten bestookt met informatie, waar je angst frequentie door getriggerd kan worden. En toch, in het NU is er he-le-maal niets om bang voor te zijn.

Het is bewezen dat een mens in angst een lage frequentie toont. Mensen met veel vertrouwen en liefde laten een hoge frequentie zien. Wat wij mensen hier op aarde alleen maar hoeven te beseffen is dat wij één zijn... één familie met duizenden kleuren. Liefde brengt ons in een hogere frequentie en zal ons uiteindelijk bevrijden van het systeem waar we in gevangen zitten en dat wij zelf hebben gecreëerd. We gaan het meemaken, dat we van Hoofd naar Hart bewustzijn/consciousness bewegen!

Ooit wel eens afgevraagd waarom de wereld er uitziet, zoals zij eruit ziet? Met eerste en derde wereld landen? Kan je intuitief voelen dat het niet klopt? Waarom zou het niet kloppen? Omdat nog niet voldoende mensen (maar dat is nu snel aan het veranderen!) weten waarom het niet klopt...

Kortom: wie of wat ben jij? Wie of wat ben ik? Wie zijn wij? Kies je voor liefde, het hart of kies je voor angst, de mind, aan ons de keuze. Liefde is wat wij zijn. Angst is wat wij niet zijn. Angst is de grootste zelf gecreëerde illusie van de mens sinds het gelooft in leugens.

Wordt kritisch en ga op zoek naar afwijkende informatie, die je doet beseffen hoe het spel werkt:

Wil je meer weten: klik dan hier.

2 comments:

 1. Goed bezig Boudewijn!
  Schud maar wakker dat bewust zijn
  Een tikfout die onbewust mij liet zien waar het om gaat: Bewust Zijn!

  Robert Jan

  Zie ook Howard Beale
  http://www.youtube.com/watch?v=Wewf3lQjCPQ& http://www.youtube.com/watch?v=MTN3s2iVKKI&

  ReplyDelete
 2. Nogmaals: zie ook Howard Beale in de film Network, 1976:

  http://www.youtube.com/watch?v=MTN3s2iVKKI&

  ReplyDelete